500 kg Aktivt kul Aquasorb 2000

375040

Aktivt kul i høj kvalitet, forskrevet af alle rådgiver til kulfilter.

Kul med lang levetid. bruges til at fjerne bundet klor i indendørs bassiner. 1 pl = 500kg.

Flere detaljer


Med Moms   Uden Moms

27 625,00 DKK
inkl. moms

37,50 DKK pr. kg

Tjek virkningen af kul
For at kontrollere, hvor meget kulfilteret reducerer det bundne klor, tages der vandprøver før og efter filteret. Forskellen i mængden af total klor afslører, hvor effektivt kulfiltret er.
Effektiviteten beregnes og udtrykkes i %. Eks. total klor før kulfilteret på 1,0 mg/l og efter 0,15 mg/l giver en effektivitet på 85 %. ( 1,0 - 0,15 = 0,85 * 100/ 1,0 = 85 %)

Aktiv kul er et produkt fremstillet af kul fra organisk materiale eller fra fossilt kul. Det har en meget høj specifik overflade (op til 2.000 m2/g), og dets overflade er meget irregulær. Det er billedligt talt en »kul svamp« med en masse mikroskopiske huller (porer) varierende i størrelse fra 0,5 til 50 nm (1 nm = 10-9 m). Den store overflade kombineret med mange organiske stoffers evne til at adsorbere (binde sig) til kullets overflade er grundlaget for vandrensning med aktiv kul.

Aktiv kuls adsorberende egenskaber er kendt fra gamle tider. Primært blev det brugt til at filtrere vand; senere – i det 13. århundrede – blev det anvendt i forbindelse med rensning af sukker. Gennem det 18. århundrede blev det observeret, at aktiv kul også kunne bruges til at fjerne lugte i luft og til at fjerne farvestoffer i væske. I denne periode blev der opdaget en metode til at aktivere kullet, som dramatisk forbedrer dets adsorberende egenskaber. Siden da er aktiveringsprocesserne blevet forbedret, hvilket gav nye typer af aktiv kul med bedre adsorptionskapacitet og et bredere anvendelsesspektrum. I dag er anvendelsesmulighederne talrige, bl.a. inden for kemiindustrien, fødevareindustrien, den farmaceutiske industri og inden for miljøteknologien (luftrensning og i vandrensningsanlæg) (Perry & Green Don, 1987).

Virkningen af kul
Total klor før filter
Total klor efter filter
Antal procent der er tilbage af kullet.

Der er ingen kundeanmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

500 kg Aktivt kul Aquasorb 2000

500 kg Aktivt kul Aquasorb 2000

Aktivt kul i høj kvalitet, forskrevet af alle rådgiver til kulfilter.

Kul med lang levetid. bruges til at fjerne bundet klor i indendørs bassiner. 1 pl = 500kg.